• Het lijf ontwaakt uit winterslaap....

    Deze winter werd ik gebroken door een vermoeidheidsvirus. Maar het weer van de laatste dagen haalde mij uit mijn winterslaap. Het sporten lukte al een hele tijd niet door oververmoeidheid en veel werk, maar nu heb ik opnieuw alles gelaten voor wat het was en gaan fietsen. Gisteren deed ik een tochtje van 40 km, van Brasschaat via Schilde tot Oelegem en dan na een terrasje in het Vrieselhof terug langs het Albertkanaal via Wijnegem en via Schoten.
    Het is gek, als ik op de fiets zit blijf ik maar doorgaan, zonder moeite, alleen de eerste 10 km zijn een opgave, daarna fiets ik op automatische piloot en nog wel zonder e-bike, maar ik doe het nog langzaam. Het is dan 's avonds, als ik mij in de zetel heb laten ploffen, en daar dan een tijd in lig, bij het weer rechtkomen, dat ik het voel in mijn bekken, dat dan toch wat pijn doet. Niet te klagen, dat doet anders ook pijn van niets te doen. Verder is spierpijn in de benen iets wat ik totaal niet ken, en mijn armen die veel zwakker zijn hielden het goed uit. Nu ben ik eens 'gezond' moe Lachen
    Het zal allicht ook wel geholpen hebben dat ik al een tijd multivitaminen op basis van duindoornolie neem en Acido Control met magnesium en mijn gebruikelijke Omega Woman op basis van visolie en teunisbloemolie. Het mag iets meer zijn als we oververmoeid zijn, vooral ook omdat het op natuurlijke basis is.

    Vandaag weer zo'n mooie dag dus ben ik per fiets naar de voodooman geweest in Deurne. Met die naaldenprikken kan ik nu ook weer een tijd verder zonder pijn, of toch allicht maar een fractie van het normale zonder er iets voor te slikken. Dat fietsen doet me goed. Het voelt aan als weer thuiskomen in mijn eigen (fittere) lichaam. Hopelijk blijft het weer zo evolueren.

    Verder heb ik nog een heel fijn nieuwtje. Ik heb een Pino van Hase gekocht, tweedehands. Dat is de speciale fiets waar ik al enkele fietsreizen op deed, die ook te zien is in mijn albums. Een ligfietstandem voor als ik ga fietsen met een maatje. Er zijn een paar kandidaten die dat graag met me doen, nu nog tijd vinden er voorLachen