• Zon....

    Het gaat niet goed de laatste tijd al heb ik nu niet veel last van reuma. Ik zie af met mijn rug en armen. Door enkele vernauwingen in mijn rug heb ik zenuwpijn in mijn rug die uitstraalt over schouders naar armen en handen en ook naar mijn rechterbeen tot de enkel. Ik kan er moeilijk mee stappen als ik geen pijnstillers neem. Daarom neem ik een uur voor het opstaan 2 Zaldiars, want de pijn is moeilijk te harden, en ik ben tot weinig of niets in staat zonder pijnstillers.
    De vernauwingen die ik heb zijn ontstaan door een scoliose die ik al had als kind en waar ik op mijn 7 jaar al kiné voor deed. Het heeft dus totaal niks te maken met mijn reuma, en dat maakt het me juist zo moeilijk om er mee geholpen te kunnen worden, want ik word niet verwezen naar iemand die meer doet dan pijnstillers geven. Het is me nu duidelijk dat ik zo niet verder kan. Ik kan niet meer zelf iets uit een kast nemen en niks meer in het huishouden alleen doen, omdat mijn armen nog in slechtere staat zijn dan enkele maanden geleden, en dit alleen maar door overbelaste zenuwen, niet door de gewrichten. Ik leef dus al weken noodgewongen van zetel naar bed omdat ik niks kan doen. Maar stilzitten is veel pijnlijker dan bewegen. Bewegen geeft ontspanning. Gaan wandelen kan ik niet, mijn rechterbeen houdt me niet goed, maar gelukkig kan ik nog fietsen. Dat is mijn redding! Terwijl het veel te lastig en gevaarlijk is de bus te nemen, omdat het afstappen echt problematisch is, is de eenvoudigste oplossing alles per fiets te doen.
    Vandaag had ik een afspraak in Kapellen en gelukkig was het prachtig weer, zodat het niet nodig was de bus te nemen. Ik die gezegd had dat ik in de winter niet meer naar buiten de gemeente ging fietsen, ben rustig naar Kapellen kunnen fietsen en terug. Ik heb op de middelste versnelling gefietst dan hoef je niet te duwen en fietst het vanzelf, ook al heb ik geen electrische aandrijving. Veel sneller dan 12 per uur ga ik dan niet, maar daar geef ik niet om, want ik had geen haast en tijd genoeg om van de buitenlucht te genieten. Ik heb 14 km gefietst terwijl ik voor de rest tot bijna niks meer in staat ben, maar het was zeer ontspannend. In de zetel zitten doet meer zeer dan fietsen, dus waarom niet dan. Alleen ben ik niet zeker of dat mijn schouders en armen me daar morgen nog dankbaar voor zijn, want die moest ik de hele tijd stilhouden natuurlijk, wat ze stijf maakt maar dat zie ik dan morgen wel. Ik heb er alleszins van genoten vandaag.....zo'n stralende dag....bijna zomer in februari Lachen