• November....

    Gewekt worden door de zon, doet je onmiddellijk zin krijgen iets moois van je dag te maken. Het regende al lang genoeg. Dus was ik blij dat ik naar buiten kon. Hoe lang is dit al geleden? Helaas kon ik niet ver gaan fietsen wegens te veel en dringend werk, maar eigenlijk ook omdat het met slechts 2 versnellingen ook wel moeilijker is, want de 3e versnelling werkt niet.
    Naafversnellingen zijn duur, dat heb ik reeds in binnen en buitenland nagegaan, voor een set van 7 zit ik al aan minstens 800 euro, en met de afrekening van de energiekosten van bijna 1000 euro moet ik er nu niet aan denken, dus voorlopig geen nieuwe versnellingen. 1e en 2e versnelling werken gelukkig goed, dus ik kan er wel nog goed mee fietsen voor korte afstanden. En eigenlijk is het ook zeer goed om nu meer de 2e versnelling te gebruiken. Dat is losser trappen, maar meer toeren, en dat is juist goed tegen stijfheid, wat ik in dit seizoen toch voel als ik begin te fietsen, maar dat trap ik er dan weer uit.
    Geen groot avontuur dus, maar toch wel heel veel contentement, want gewoon de fiets op kunnen zonder regenkledij is zoveel meer genieten, van het zonnetje, al heb ik een fleece aan tegen de koude, en al was ik in al mijn entoesiasme mijn handschoenen vergeten. Een paar boodschappen, en een ommetje door het bos, met het schaarser wordend gouden gebladerte, tegen een blauwe wolkenhemel.....niet vaak gezien de laatste weken....

    Het fietsen zit dus voorlopig in wintermodus, maar ik fiets nog wel enkele keren per week naar Sportoase. Na mijn tijdelijke stop van enkele weken door de studie, ben ik nu terug goed bezig met fitness. Sinds kort heb ik besloten ook met mijn handen te oefenen, al is dat dan minimaal, 5 min roeien op laag niveau, maar het is vooruitgang. Zo oefen ik grip en wat kracht in handen en armen. Hoewel mijn handen en polsen al erg beschadigd waren, geeft het me geen extra last. Maar niet alles staat op zo'n laag niveau want de benen kunnen iets, en ik doe tegenwoordig 60 situps (ipv 30 in het begin), wat normale kracht is.  Dus nu kan ik zeggen dat ik echt alle spiergroepen train met een workout van 2u, ik neem graag mijn tijd er voor.
    De hoge vochtigheidsgraad is enorm lastig voor mijn reumalijf, en veel stil zitten is extra pijn er bij, dus ben ik blij dat het me lukt om goed te bewegen, want dat is absoluut een prioriteit voor mij, omdat dat het enige is waarmee ik mijn beperkingen zelf wat in de hand heb...