fitness

Gezien ik de afgelopen weken ziek was, weer een bacteriele ontsteking aan mijn voet, waarvoor ik pakken anti-biotica moest slikken en rusten, kon ik een tijdje niet veel doen. Te meer omdat ik met zo'n ontsteking de anti-tnf medicatie die mij actief houdt niet mag hebben.
Sinds vorige week mocht ik mezelf opnieuw inspuiten, en dat maakt een groot verschil.
Ik had hetzelfde soort ontsteking al in Mei, maar toen was het erger. Maar door het meteen te herkennen kon het vlugger behandeld worden.
Wat ik ook ervaren heb vorige keer en nu, is dat het zwellen van de voet en het been, niet weggaat wanneer de infectie geluwd is, maar het gaat wel weg door fietsen. Blijkbaar is dat de juiste manier om de bloedsomloop op gang te krijgen want stappen of staande activiteiten doen geen goed. 
Vandaar dat ik me niet heb ingehouden en tijdens de drie dagen mooi weer vorig weekend ook 3 keer gaan fietsen ben. Vrijdag 36 km, zaterdag 54 km en zondag dan die 86 km, maar alles in een traag tempo omdat ik weken had gerust en mezelf dan nog geen geweld kon aandoen.
Maandag voelde ik mijn quadriceps en hamstrings duidelijk afgelijnd zitten zonder ze aan te raken, maar pijnlijk waren ze niet. Ik heb die dag wel uitgerust. Gisteren een beetje huishouden gedaan en vandaag toch maar eens naar Sportoase fitness geweest.
Mijn volledig programma heb ik echter niet gedaan. Ik heb de cardio-toestellen: loopband, crosstrainer en stepper links laten liggen, en de fiets slechts 10 min. Cardio vergt nog iets te veel energie op het moment.
Ik deed wel 3 krachttoestellen voor de benen zittend, en mijn oefeningen op de mat met ballen en gewichtjes voor mijn armen en schouders, borst, rug en buikspieren. Was 4 weken geleden door ziekte maar het deed me goed.
Ik zal over enkele dagen dan wel zien of ik al iets meer aan kan....

Het was in ieder geval een aangenaam intermezzo op deze druilerige dag :)
 

De commentaren zijn gesloten.